RECEPT FRÅN
Tomatpaj med minimozzarella och basilika
Av Bente Nissen Lundsgaard. Foto: Betina Hastoft
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 175 g vetemjöl
- 1 dl sesamfrö
- salt
- äggula
- 1 msk kallt vatten
- 100 g smör
- 2 dl mascarpone
- 300 g cocktailtomater
- 150 g minimozzarellabollar
- basilika
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Pajdeg
Fyllning
Gör så här
1
Ugn 180 grader. Skär smöret i små tärningar. Smula sönder smöret i mjölet, blanda ner sesamfrö och salt till blandningen liknar riven ost. Samla ihop degen med äggulor och vatten. Låt degen vila övertäckt i 30 minuter i kylskåpet. Smöra en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck ut degen i formen eller kavla ut den och lägg i pajformen. Grädda pajskalet i ca 20 minuter eller tills det är gyllene. Låt svalna.
2
Krydda mascarponen med salt och peppar. Bred ut krämen i det avsvalnade pajskalet. Fyll pajskalet med halverade tomater och minimozzarella. Strö över basilika. Droppa över lite olivolja och smaka av med salt och peppar.