Tomatpaj med minimozzarella och basilika

Du behöver Pajdeg 175 g vetemjöl 1 dl sesamfrö salt äggula 1 msk kallt vatten 100 g smör Fyllning 2 dl mascarpone 300 g cocktailtomater...

Du behöver

Pajdeg

175 g vetemjöl
1 dl sesamfrö
salt
äggula
1 msk kallt vatten
100 g smör

Fyllning

2 dl mascarpone
300 g cocktailtomater
150 g minimozzarellabollar
basilika
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Ugn 180 grader. Skär smöret i små tärningar. Smula sönder smöret i mjölet, blanda ner sesamfrö och salt till blandningen liknar riven ost. Samla ihop degen med äggulor och vatten. Låt degen vila övertäckt i 30 minuter i kylskåpet. Smöra en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck ut degen i formen eller kavla ut den och lägg i pajformen. Grädda pajskalet i ca 20 minuter eller tills det är gyllene. Låt svalna.

2

Krydda mascarponen med salt och peppar. Bred ut krämen i det avsvalnade pajskalet. Fyll pajskalet med halverade tomater och minimozzarella. Strö över basilika. Droppa över lite olivolja och smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top