RECEPT FRÅN HJ

Tomatpaj med minimozzarella och basilika

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pajdeg

  • 175 g vetemjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • salt
  • äggula
  • 1 msk kallt vatten
  • 100 g smör
  • Fyllning

  • 2 dl mascarpone
  • 300 g cocktailtomater
  • 150 g minimozzarellabollar
  • basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Ugn 180 grader. Skär smöret i små tärningar. Smula sönder smöret i mjölet, blanda ner sesamfrö och salt till blandningen liknar riven ost. Samla ihop degen med äggulor och vatten. Låt degen vila övertäckt i 30 minuter i kylskåpet. Smöra en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck ut degen i formen eller kavla ut den och lägg i pajformen. Grädda pajskalet i ca 20 minuter eller tills det är gyllene. Låt svalna.

2

Krydda mascarponen med salt och peppar. Bred ut krämen i det avsvalnade pajskalet. Fyll pajskalet med halverade tomater och minimozzarella. Strö över basilika. Droppa över lite olivolja och smaka av med salt och peppar.


Recept