RECEPT FRÅN HJ

Tomatpaj med getost och oliver

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pajskal

  • 175 g vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl sesamfrö
  • äggula
  • 1 msk kallt vatten
  • salt
  • Fyllning

  • gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk färsk timjan
  • tomater
  • 150 g getost på rulle
  • 4 msk oliver
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1

Ugn: 175 grader. Klä en pajform, rund, ca 26 cm eller avlång, 25x10 cm med degen. Låt degen hänga ut lite över sidorna.

2

Hacka löken. Fräs löken i oljan i en panna i 4-5 minuter, utan att löken får ta färg.

3

Sätt på ugnen. Vispa ägg, mjölk, timjan, salt och peppar i en skål. Blanda ner löken. Häll smeten i pajskalet. Skär tomaterna i skivor och fördela dem på fyllningen. Smula över getosten och droppa över olivolja. Vänd in den överhängande degen över fyllningen.

4

Grädda pajen i ca 50 minuter tills den gyllene och färdig.


Recept