Tomatpaj med getost och oliver

Du behöver Pajskal 175 g vetemjöl 100 g smör 1 dl sesamfrö äggula 1 msk kallt vatten salt Fyllning gula lökar 2 msk olivolja ägg...

Du behöver

Pajskal

175 g vetemjöl
100 g smör
1 dl sesamfrö
äggula
1 msk kallt vatten
salt

Fyllning

gula lökar
2 msk olivolja
ägg
1 dl mjölk
2 tsk färsk timjan
tomater
150 g getost på rulle
4 msk oliver
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

1

Ugn: 175 grader. Klä en pajform, rund, ca 26 cm eller avlång, 25×10 cm med degen. Låt degen hänga ut lite över sidorna.

2

Hacka löken. Fräs löken i oljan i en panna i 4-5 minuter, utan att löken får ta färg.

3

Sätt på ugnen. Vispa ägg, mjölk, timjan, salt och peppar i en skål. Blanda ner löken. Häll smeten i pajskalet. Skär tomaterna i skivor och fördela dem på fyllningen. Smula över getosten och droppa över olivolja. Vänd in den överhängande degen över fyllningen.

4

Grädda pajen i ca 50 minuter tills den gyllene och färdig.

Scroll to Top