RECEPT FRÅN
Tomatpaj med getost och oliver
Av Bente Nissen Lundsgaard. Foto: Betina Hastoft
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 175 g vetemjöl
- 100 g smör
- 1 dl sesamfrö
- äggula
- 1 msk kallt vatten
- salt
- gula lökar
- 2 msk olivolja
- ägg
- 1 dl mjölk
- 2 tsk färsk timjan
- tomater
- 150 g getost på rulle
- 4 msk oliver
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Pajskal
Fyllning
Gör så här
1
Ugn: 175 grader. Klä en pajform, rund, ca 26 cm eller avlång, 25x10 cm med degen. Låt degen hänga ut lite över sidorna.
2
Hacka löken. Fräs löken i oljan i en panna i 4-5 minuter, utan att löken får ta färg.
3
Sätt på ugnen. Vispa ägg, mjölk, timjan, salt och peppar i en skål. Blanda ner löken. Häll smeten i pajskalet. Skär tomaterna i skivor och fördela dem på fyllningen. Smula över getosten och droppa över olivolja. Vänd in den överhängande degen över fyllningen.
4
Grädda pajen i ca 50 minuter tills den gyllene och färdig.