Tomatgratinerad cannelloni

Du behöver 16 st cannellonirör Fyllning: 350 g champinjoner färska 3 st vitlöksklyftor 2 msk smör 0.75 dl hackad bladpersilja 200 g cream cheese 250...

Du behöver

  • 16 st cannellonirör

Fyllning:

350 g champinjoner färska
3 st vitlöksklyftor
2 msk smör
0.75 dl hackad bladpersilja
200 g cream cheese
250 g ricotta
1 dl turkisk yoghurt
salt och peppar

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd spansk chilipeppar
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
salt och peppar
socker

Gratinera med:

4 dl gratängost riven

Ugn: 200-225°

Gör så här

1

Hacka champinjonerna. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs champinjoner och vitlök i en stekpanna med smör, tills de får lite färg. Salta och peppra. Vänd ner persiljan och låt blandningen svalna på en tallrik. Blanda cream cheese, ricotta och turkisk yoghurt i en bunke och rör ner champinjonblandningen. Smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse i plast med fyllningen.

2

Klipp av spetsen på spritspåsen och spritsa fyllningen i cannellonirören. Lägg dem i smorda ugnsfasta portionsformar eller stor serveringsform.

3

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med olja, ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och tomatpuré. Låt koka upp och sjuda 15 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och socker. Fördela såsen över cannellonirören och toppa med riven gratängost. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

Scroll to Top