Tomatchutney

En chutney är alltid bra att ha på lut i kylen eftersom den passar till så mycket. Testa den till grillat, till kallskuret eller på ostbrickan.

Du behöver

  • 1.5 kg tomater
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl rörsocker
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk ingefära riven färsk
  • 1.5 krm chiliflakes

Ca 1 liter

Gör så här

1
Skär ett kryss i toppen på tomaterna. Lägg ner tomaterna i kokande vatten och låt de ligga i, ca 30 sekunder. Ta upp tomaterna. Dra av skalet och skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

2
Koka tomat, lök, vitlök, socker, salt vinäger, ingefära och chiliflakes i en gryta utan lock tills drygt hälften av vätskan kokat bort, ca 45 minuter. Häll upp på rena varma burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara i kylen.

Scroll to Top