Tomatbakad kolja med salsa verde

Du behöver 2 st kolja ca 300 g salt och peppar 2 st tomater 0.5 dl riven ost Salsa verde: 1 msk färsk dill 1...

Du behöver

  • 2 st kolja ca 300 g
  • salt och peppar
  • 2 st tomater
  • 0.5 dl riven ost

Salsa verde:

1 msk färsk dill
1 msk färsk persilja
1 tsk färsk timjan
1 msk färsk basilika
2 st sardellfiléer
1 tsk kapris
0.5 dl rapsolja eller olivolja
salt svartpeppar

Ugnsbakad potatis och squash:

6 st potatis
0.5 st squash grön
2 tsk olivolja
flingsalt svartpeppar
1 tsk rosmarin hackad

Servera med:

blandad sallad

Gör så här

1
Ugnsbakad potatis och squash: Skölj och dela potatisen på längden och lägg i en ugnsfast form. Skär squashen i grova skivor och lägg i for-men. Ringla över olja och strö över salt, peppar och rosmarin. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter.

2
Gör ett snitt på mitten i fiskfiléerna och vik dem dubbla. Lägg över i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Skiva tomaterna och lägg på fis-ken. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Salsa verde: Mixa dill, persilja, timjan, basilika, sardeller, kapris och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med sallad och ugnsbakad potatis och squash.

Scroll to Top