Tomat- och pestopaj

Du behöver Deg 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 250 g cocktailtomater gärna i olika färger 0.5 kruka basilika Stanning...

Du behöver

Deg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g cocktailtomater gärna i olika färger
0.5 kruka basilika

Stanning

3 st ägg
2 dl grädde
1 dl gräddfil
3 msk grön pesto
1.5 dl riven lagrad ost
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnera med

basilika
halverade cocktailtomater

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Låt degen vila svalt i ca 20 minuter.

2

Tryck eller kavla ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 ­minuter.

3

Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan. Blanda tomater och basilika och lägg i det ­förgräddade paj­skalet.

4

Vispa samtliga ingredienser till stanningen och häll över.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 35–40 minuter eller tills pajen stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka. Garnera med basilika och tomater.

Scroll to Top