RECEPT FRÅN HJ

Tomat- och pestopaj

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Deg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 250 g cocktailtomater gärna i olika färger
  • 0.5 kruka basilika
  • Stanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk grön pesto
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnera med

  • basilika
  • halverade cocktailtomater
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Låt degen vila svalt i ca 20 minuter.

2

Tryck eller kavla ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 ­minuter.

3

Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan. Blanda tomater och basilika och lägg i det ­förgräddade paj­skalet.

4

Vispa samtliga ingredienser till stanningen och häll över.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 35–40 minuter eller tills pajen stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka. Garnera med basilika och tomater.


Recept