Du behöver
Deg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
250 g cocktailtomater gärna i olika färger
0.5 kruka basilika
Stanning
3 st ägg
2 dl grädde
1 dl gräddfil
3 msk grön pesto
1.5 dl riven lagrad ost
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnera med
basilika
halverade cocktailtomater
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Låt degen vila svalt i ca 20 minuter.
Tryck eller kavla ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 minuter.
Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan. Blanda tomater och basilika och lägg i det förgräddade pajskalet.
Vispa samtliga ingredienser till stanningen och häll över.
Grädda strax under ugnens mitt i 35–40 minuter eller tills pajen stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka. Garnera med basilika och tomater.