Toast au chèvre chaud med rödbetssallad

Fransk klassiker som man aldrig tröttnar på. Rödbetor, linser och päron gör salladen extra matig.

Du behöver

Toast:

4 skiva getost
4 skiva danskt rågbröd
2 msk flytande honung

Rödbetssallad:

300 g rödbetor
1 st linser på burk, 400 g
2 st päron
2 st stjälkar selleri
5 dl frissésalladsblad
50 g valnötter
3 msk nötolja
2 msk crèma di balsamico
flingsalt
nymald peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Toast: Lägg en ostskiva på varje brödskiva. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen tills osten börjar smälta, ca 8 minuter. Ringla honung över osten medan den är riktigt varm.

2
Rödbetssallad: Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt rotspets och lite blast vara kvar, då behåller de färg och smak bättre. Spola rödbetorna under kallt vatten, gnid bort skalet och skär dem i klyftor.

3
Skölj linserna och låt rinna av. Skär päronen i klyftor. Strimla sellerin.

4
Lägg upp toasten på salladen tillsammans med rödbetor, linser, päron, selleri och nötter. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.

Scroll to Top