Tiramisu

Italiensk dessert som betyder "pigga upp mig"!

Du behöver

  • 7.5 st kex t ex savoiardi
  • 0.75 dl kaffe starkt
  • 1 msk konjak
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mascarponeost
  • 0.5 st citron rivet skal av
  • 0.5 st apelsin rivet skal av
  • 1 msk kakao

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kexen i mindre bitar och lägg dem i 4 portionsglas. Blanda samman kaffet med konjaken och häll det över kexen.

2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa grädden till hårt skum och rör ner marscaponen i grädden tillsammans med rivet citron- och apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten och rör till en jämn smet.

3
Fördela smeten i glasen och ställ dem kallt minst 2 timmar. Sikta över lite kakao.


Kommentar:
Det går bra att byta ut marscaponen mot ricotta eller kesella 10 %.

Scroll to Top