Du behöver
- 7.5 st kex t ex savoiardi
- 0.75 dl kaffe starkt
- 1 msk konjak
- 1 st ägg
- 0.75 dl socker
- 1 dl vispgrädde
- 1.5 dl mascarponeost
- 0.5 st citron rivet skal av
- 0.5 st apelsin rivet skal av
- 1 msk kakao
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kexen i mindre bitar och lägg dem i 4 portionsglas. Blanda samman kaffet med konjaken och häll det över kexen.
2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa grädden till hårt skum och rör ner marscaponen i grädden tillsammans med rivet citron- och apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten och rör till en jämn smet.
3
Fördela smeten i glasen och ställ dem kallt minst 2 timmar. Sikta över lite kakao.
Det går bra att byta ut marscaponen mot ricotta eller kesella 10 %.