Tiramisu

En lättlagad dessert. Tiramusu betyder "pigga upp mig"!

Du behöver

  • 250 g mascarpone (italiensk färskost)
  • 2 st äggulor
  • 0.75 dl socker
  • 2 msk konjak
  • 1 dl kaffe kallt starkt
  • 0,5 st citron rivet skal av
  • 2 st äggvitor
  • 12 st savoiardikex eller lady fingers
  • kakao

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Vispa äggulorna ljusa och pösiga tillsammans med socker. Tillsätt osten skedvis och rör till en jämn kräm. Tillsätt rivet citronskal.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem försiktigt i ostsmeten.

3
Blanda samman kaffe och konjak. Täck bottnen med hälften av kexen, ringla över hälften av kaffekonjaken och bred över hälften av krämen. Täck med resterande kex, ringla över kaffekonjaken och bred resterande kräm ovanpå.

4
Ställ glasen kallt att stelna minst 4 timmar. Sikta över kakaopulver strax innan desserten ska serveras.


Kommentar:
Vill du inte göra tiramisu i portionsglas så gör på samma sätt men i en större form. Hittar du inte mascarpone i din butik så kan du använda creme fraiche i stället.

Scroll to Top