Tina Nordström: Spaghetti vongole

Det står aldrig stilla runt Tina Nordström. Den ständigt aktuella, folkkära kocken har precis öppnat ett nytt kök i skånska Ödåkra där recepten från hennes nya kokbok skapats. Allt är lättlagat, gjort på bra råvaror och förstås jättegott! Receptet är hämtat ur boken Gott käk utan krångel (Bonnier Fakta).

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 200 g körsbärstomater
  • 4 l vatten
  • 2 msk salt
  • 300 g spaghetti
  • 1 kg vongolemusslor
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 2.5 dl vitt vin
  • svartpeppar

Gör så här

1

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela körsbärstomaterna i halvor.

2

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka den enligt anvisningarna på förpackningen.

3

Rensa och skölj under tiden vongolemusslorna. Knacka på öppna musslor och släng dem som inte stänger sig.

4

Hetta upp en vid sauteuse på spisen och tillsätt olivolja och fräs vitlök, tomater och chiliflakes i några minuter.

5

Tillsätt musslorna och vinet. Lägg på ett lock och låt koka i 3–4 minuter tills musslorna öppnar sig.

6

Häll av pastan och vänd ner i musselkoket med lite av kokvattnet. Ringla till sist över 2 msk olivolja och salta och peppra.

Scroll to Top