Du behöver
- 3 st vitlöksklyftor
- 200 g körsbärstomater
- 4 l vatten
- 2 msk salt
- 300 g spaghetti
- 1 kg vongolemusslor
- 3 msk olivolja
- 2 krm chiliflakes
- 2.5 dl vitt vin
- svartpeppar
Gör så här
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela körsbärstomaterna i halvor.
Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka den enligt anvisningarna på förpackningen.
Rensa och skölj under tiden vongolemusslorna. Knacka på öppna musslor och släng dem som inte stänger sig.
Hetta upp en vid sauteuse på spisen och tillsätt olivolja och fräs vitlök, tomater och chiliflakes i några minuter.
Tillsätt musslorna och vinet. Lägg på ett lock och låt koka i 3–4 minuter tills musslorna öppnar sig.
Häll av pastan och vänd ner i musselkoket med lite av kokvattnet. Ringla till sist över 2 msk olivolja och salta och peppra.