Timjankryddad lammfilé med quinoasallad

Du behöver 2 st lammytterfilé ca 600 g 1 msk smör 2 krm svartpeppar 1 msk timjan hackad färsk Quinoasallad: 2 dl quinoa röd och...

Du behöver

  • 2 st lammytterfilé ca 600 g
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk timjan hackad färsk

Quinoasallad:

2 dl quinoa röd och vit
2 tsk citronolivolja
1 msk pressad citronsaft
125 g sallad eller liknande
125 g aprikoser torkade mjuka

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
2 msk vatten
0.5 dl aprikoser hackade torkade mjuka
salt och peppar

Garnera med:

citronskal strimlat
timjan

Gör så här

1
Putsa filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Krydda med peppar och timjan. Lägg över filéerna i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer och tillaga mitt i ugnen tills temperaturen är 70º, 15–20 minuter.

2
Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Blanda quinoa, olja och pressad citronsaft och blanda det med sallad och skivade aprikoser strax före servering.

3
Sås: Blanda crème fraiche, vatten och aprikoser. Smaka av med salt och peppar.

4
Skiva köttet och lägg upp på ett serveringsfat. Garnera med citronskal och timjan.

Scroll to Top