Du behöver
- 250 g squash
- 225 g falukorv
- 2 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 1 burk krossade tomater 400 g
- 1 msk Herbes de Provence örtblandning
- salt
- 1 kruka hackad basilika
- 1 dl hackad persilja
- 2 dl riven parmesanost
- 6 st ägg
- 1.5 msk dijonsenap
Ugn: 175°
Gör så här
Skiva squashen och skär skivorna mitt itu, som halvmånar. Förväll squashskivorna i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Låt rinna av i en sil. Fintärna korven. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
Mjukstek lök, vitlök och paprika i en stekpanna med olja. Blanda i chiliflakes mot slutet.
Tillsätt krossade tomater och Herbes de Provence. Koka utan lock tills vätskan kokat in och tomatsåsen är tjock, ca 10 minuter. Smaka av med salt. Låt kallna. Blanda i örter och ost.
Vispa upp äggen och blanda i senap. Blanda ner tomatröran i äggvispet. Vänd sist ner squash och korv.
Häll smeten i en smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen tills smeten har stannat och omeletten har fin färg, ca 1 timme.