RECEPT FRÅN HJ

Thess mumsiga rabarberpaj

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

    Smuldeg

  • 200 g kallt smör
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn
  • Fyllning

  • 3 st .5 stora rabarberstjälkar
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • vit choklad

Gör så här

1

Blanda de torra ingredienserna och tärna det kalla smöret över. Nyp ihop till en smuldeg.

2

Skär rabarber och lägg i formen och strö över strösocker och potatismjöl och blanda. (Detta för att det inte ska bli vattnigt.) Smula över degen och strö över lite extra socker.

3

Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Efter halva tiden kan man med fördel strö över riven vit choklad.

4

Servera pajen ljummen med härligt kall vaniljsås eller vaniljglass.


Recept