RECEPT FRÅN HJ

Thailändsk tom kha gai

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk hackade limeblad
  • 2 st citrongräs
  • 4 st kycklingfiléer
  • 125 g skogschampinjoner
  • 4 st salladslökar
  • 2 st morötter
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 msk färskriven ingefära
  • saft av 1 lime
  • Garnera med

  • salladslök

Gör så här

1

Blanda kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull.

2

Hacka limebladen och krossa citrongräset. Lägg ner i kastrullen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.

3

Putsa och strimla kycklingfiléerna. Ansa och skiva svampen.

4

Strimla salladslöken riktigt tunt. Skiva morötterna och strimla chilifrukten. Skala och riv ingefäran.

5

Vänd ner samtliga ­ingredienser utom salladslöken i kastrullen och låt sjuda tills kycklingköttet är klart, ca 5 minuter.

6

Tillsätt salladslök och limesaft och rör om. Vid servering, garnera med strimlad salladslök.


Recept