Du behöver
- 2 st frysta kycklingfiléer tinade
- 5 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 msk fisksås
- 1.5 msk strösocker
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st lime Riv det gröna på skalet
- limesaft från en halv lime
- 50 g färsk ingefära
- 200 ml kokosmjölk
- 100 g glasnudlar
- 250 g frysta haricots verts
- 1 msk neutral olja
- 1 tsk sesamolja
- 1 st vitlöksklyfta tunt skivad
- 0.5 dl salta jordnötter finhackade
- 1 st röd chili
Gör så här
Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv inge-färan och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min.
Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen.
Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt.
Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.