Thaikyckling med kokosnudlar

Du behöver 2 st frysta kycklingfiléer tinade 5 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 2 msk fisksås 1.5 msk strösocker 1 tsk chiliflakes 1 st lime...

Du behöver

  • 2 st frysta kycklingfiléer tinade
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk fisksås
  • 1.5 msk strösocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st lime Riv det gröna på skalet
  • limesaft från en halv lime
  • 50 g färsk ingefära
  • 200 ml kokosmjölk
  • 100 g glasnudlar
  • 250 g frysta haricots verts
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st vitlöksklyfta tunt skivad
  • 0.5 dl salta jordnötter finhackade
  • 1 st röd chili

Gör så här

1

Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv inge-färan och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min.

2

Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen.

3

Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt.

4

Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.

Scroll to Top