Thaigryta med lax

Du behöver 2 st gula lökar 1 st röd paprika 1 st paprika gul 1 st zucchini 1 msk olja 1 msk ingefära riven 1...

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 1 st zucchini
  • 1 msk olja
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk currypasta röd
  • salt och peppar
  • 1 st lime
  • 400 g laxfilé

Servera med:

ris
limeklyfta

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär zucchinin i bitar.

2
Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt riven ingefära och pressad vitlök, och fräs runt.

3
Späd med kokosmjölk och vatten, och koka upp. Smaksätt med curry, salt och peppar.

4
Pressa över limesaften och tillsätt laxen i tärningar. Sjud ett par minuter tills fisken är klar. Servera med ris och limeklyfta.

Scroll to Top