RECEPT FRÅN HJ

Teriyakilax med gurksallad

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk neutral olja
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl teriyakisås
  • dressing
  • 2 msk fisksås
  • lime
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 tsk ättiksprit
  • Sallad

  • gemsallad
  • gurka
  • 150 g färska böngroddar
  • röd chili

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.

2

Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Lägg upp gemsalladen och hälften av gurkan och böngroddarna på ett serveringsfat och lägg resten i dressingen.

3

Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg på båda sidor till en innertemperatur på 52°.

4

Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över teriyakisåsen. Servera laxen med ris, grönsaksfat och gurksalladen.


Recept