RECEPT FRÅN HJ

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Av . Foto: Fabian Björnstjerna och Pelle Bergström

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 125 g broccoli
  • liten zucchini
  • paprika
  • neutral olja till fritering
  • Frityrsmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl iskallt vatten
  • Dippsås

  • 0.5 kruka persilja
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 dl inlagda jalapenos
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lime pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt

Gör så här

1

Skär grönsakerna i jämnstora bitar, även broccolistjälken.

2

Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen till slät konsistens.

3

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp oljan till 160–180° i en kastrull med höga kanter. Doppa en grönsaksbit i taget i smeten så att hela blir täckt och lägg direkt ner i den varma oljan med hjälp av en hålslev. Fritera till fin färg, 3–4 minuter. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper att rinna av. Servera med dippsåsen. Strö över lite flingsalt vid servering.


Recept