Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Du behöver 125 g broccoli liten zucchini paprika neutral olja till fritering Frityrsmet 2 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 0.5 tsk salt 1 dl iskallt...

Du behöver

  • 125 g broccoli
  • liten zucchini
  • paprika
  • neutral olja till fritering

Frityrsmet

2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
1 dl iskallt vatten

Dippsås

0.5 kruka persilja
0.5 kruka koriander
1 dl inlagda jalapenos
1 st vitlöksklyfta
1 st lime pressad saft
0.5 dl olivolja
1 msk vatten
salt

Gör så här

1

Skär grönsakerna i jämnstora bitar, även broccolistjälken.

2

Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen till slät konsistens.

3

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp oljan till 160–180° i en kastrull med höga kanter. Doppa en grönsaksbit i taget i smeten så att hela blir täckt och lägg direkt ner i den varma oljan med hjälp av en hålslev. Fritera till fin färg, 3–4 minuter. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper att rinna av. Servera med dippsåsen. Strö över lite flingsalt vid servering.

Scroll to Top