Tarte flambée med kumminkålsallad

Du behöver gula lökar 2 msk smör 2 dl crème fraîche 320 g tortillabröd 2 dl riven lagrad ost 120 g bacon svartpeppar och flingsalt...

Du behöver

  • gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 320 g tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 120 g bacon
  • svartpeppar och flingsalt

Kumminkålssallad:

2 dl vatten
0.5 dl strösocker
2 msk ättiksprit
200 g vitkål
2 tsk kumminfrön
salt

Ugn: 200º

Gör så här

1

Stek löken i smör till fin färg, ca 10 minuter. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 minuter. Krydda med peppar och salt.

2

Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.

Scroll to Top