RECEPT FRÅN HJ

Tarte flambée med kumminkålsallad

Av . Foto: Fredrik Birkler och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 320 g tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 120 g bacon
  • svartpeppar och flingsalt
  • Kumminkålssallad:

  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk kumminfrön
  • salt
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Stek löken i smör till fin färg, ca 10 minuter. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 minuter. Krydda med peppar och salt.

2

Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.


Recept