Du behöver
- 2 st vårlök
- 1 st morot
- 1.5 dl kokosmjölk lätt
- 0.5 st burk kikärter
- 75 g sockerärter
- böngroddar ca 75 g
- 1.5 tsk tandoorikrydda
- färsk koriander
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Ansa och skär vårlökarna på snedden i 2 cm långa bitar. Skala och skär moroten i tändsticksstora stavar. Skär sockerärterna i sneda bitar.
2
Fräs lök och morot i lite matfett i en fett snål stekpanna tills de mjuknar.
3
Tillsätt kokosmjölk och tandoorikryddmix. Låt det puttra utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt.
4
Spola hastigt av kikärterna och låt dem rinna av. Lägg ner dem i pannan tillsammans med sockerärter. Låt det bli genomvarmt.
5
Spola av böngroddarna och värma dem som hastigast. Toppa tandooripannan med dem och strö över färsk koriander.