RECEPT FRÅN HJ

Tandooripanna med kikärter

Med kokosmjölk och tandoorikryddmix får du en spännande smak på grönsakerna.

Foto: Hans-Ove Ohlsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 st vårlök
  • 1 st morot
  • 1.5 dl kokosmjölk lätt
  • 0.5 st burk kikärter
  • 75 g sockerärter
  • böngroddar ca 75 g
  • 1.5 tsk tandoorikrydda
  • färsk koriander
  • Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Ansa och skär vårlökarna på snedden i 2 cm långa bitar. Skala och skär moroten i tändsticksstora stavar. Skär sockerärterna i sneda bitar.
2
Fräs lök och morot i lite matfett i en fett snål stekpanna tills de mjuknar.
3
Tillsätt kokosmjölk och tandoorikryddmix. Låt det puttra utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt.
4
Spola hastigt av kikärterna och låt dem rinna av. Lägg ner dem i pannan tillsammans med sockerärter. Låt det bli genomvarmt.
5
Spola av böngroddarna och värma dem som hastigast. Toppa tandooripannan med dem och strö över färsk koriander.

Recept