RECEPT FRÅN HJ

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingminutfilé
  • pitabröd
  • marinad
  • påse tandoori chicken kryddmix
  • 0.5 dl neutral olja
  • lime
  • 1 tsk salt
  • raita
  • tomater
  • gurka
  • 1 kruka mynta
  • 3 dl yoghurt
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Gör så här:

2

Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar .

3

Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, cirka 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.

4

Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.


Recept