RECEPT FRÅN HJ

Tacosoppa med färs

Av . Foto: Fredrik Birkler och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g färs
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 pkt krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • Blue Corn tortillachips
  • gräddfil
  • majskorn
  • färsk koriander

Gör så här

1

Bryn färs och lök i smör tills färsen är brun och smulig. Tillsätt vitlök och kryddor och stek ytterligare några minuter. Häll i krossade tomater, vatten och fond och låt koka ca 15 minuter.

2

Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med tortillachips, en klick gräddfil och majs. Toppa med koriander.


Recept