Du behöver
- 1 dl tequila
- 1 dl färskpressad apelsinsaft
- Saften av 3 limefrukter
- 1 st .5 tsk cayennepeppsalt och peppar
- 4 msk olivolja
- 800 g kycklingfilé med skinn
Avokado- och rädissallad
3 st avokados
1 st bunt rädisor
1 st slanggurka
4 msk olivolja
Saften av en limefrukt
1 st liten bunt
salt och peppar
8 st mjuka tortllas
2 dl crème fraîche
Gör så här
Blanda samman tequila och apelsin- och limejuice i en skål.
Krydda med cayenne, salt och peppar. Blanda med oliolja. Lägg kycklingbitarna i marinaden. Låt marinera i minst en timme, gärna längre.
Stek kycklingbräösten på grill eller i panna i ca 10–15 minuter på vardera sida på medelstark värme.
Vänd brösten efter 5 minuter, så de inte bränns.
Halvera och skär avokadon i tärningar.
Skölj rädisorna fria från jord och skär dem i skivor. Skär gurkan i små tärningar.
Blanda smman grönsakerna med olivolja, limejuice och gräslöken. Krydda med salt och peppar.
Värm tortillaplattorna i torr panna i 2–3 minuter på vardera sida.
Skär filéerna i skivor. Lägg kyckling och salladen i tortillas. Toppa med créme fraiche.