RECEPT FRÅN HJ

Tacos med tequilamarinerad kyckling

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl tequila
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • Saften av 3 limefrukter
  • .5 tsk cayennepeppsalt och peppar
  • 4 msk olivolja
  • 800 g kycklingfilé med skinn
  • Avokado- och rädissallad

  • avokados
  • bunt rädisor
  • slanggurka
  • 4 msk olivolja
  • Saften av en limefrukt
  • liten bunt
  • salt och peppar
  • mjuka tortllas
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

1

Blanda samman tequila och apelsin- och limejuice i en skål.

2

Krydda med cayenne, salt och peppar. Blanda med oliolja. Lägg kycklingbitarna i marinaden. Låt marinera i minst en timme, gärna längre.

3

Stek kycklingbräösten på grill eller i panna i ca 10–15 minuter på vardera sida på medelstark värme.

4

Vänd brösten efter 5 minuter, så de inte bränns.

5

Halvera och skär avokadon i tärningar.

6

Skölj rädisorna fria från jord och skär dem i skivor. Skär gurkan i små tärningar.

7

Blanda smman grönsakerna med olivolja, limejuice och gräslöken. Krydda med salt och peppar.

8

Värm tortillaplattorna i torr panna i 2–3 minuter på vardera sida.

9

Skär filéerna i skivor. Lägg kyckling och salladen i tortillas. Toppa med créme fraiche.


Recept