RECEPT FRÅN HJ

Tacos med avokadosalsa

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färs
  • 1 msk olivolja
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • .5 msk inlagda jalapenos
  • 2 msk vinäger från jalapenoburken
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen kanel
  • litet äpple
  • 1 msk torkad oregano
  • salt och peppar
  • Avokadosalsa

  • vårlökar
  • grön chilifrukt
  • grön paprika
  • avokados
  • salt
  • 0.5 dl vatten
  • Servera med

  • små tortillas
  • grönsallad
  • crème fraîche
  • färdigköpt röd salsa
  • inlagda jalapenos
  • färsk koriander
  • färskriven mozzarella

Gör så här

1

Hetta upp oljan och fräs köttet i det. Tillsätt löke och övriga ingredienser. Låt sjuda i ca 15 minunter under lock. Rör i grytan ett par gånger under tiden.

2

Skär vårlöken i tunna skivor, Dela chilifrukten och ta bort hinnor och kärnor, skär i småbitar. Blanda lök, paprika, chili, salt och vatten i en mixer och mixa till en jämn puré. Lägg slutligen i avokado och mixa kort tills allt blandats.

3

Hetta upp tortillabröden ett och ett, kort i en fettfri panna. Fyll med ingredienserna.


Recept