Tacos med avokadosalsa

Du behöver 500 g färs 1 msk olivolja gul lök vitlöksklyftor 3 msk tomatpuré .5 msk inlagda jalapenos 2 msk vinäger från jalapenoburken 2 msk...

Du behöver

  • 500 g färs
  • 1 msk olivolja
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • .5 msk inlagda jalapenos
  • 2 msk vinäger från jalapenoburken
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen kanel
  • litet äpple
  • 1 msk torkad oregano
  • salt och peppar

Avokadosalsa

vårlökar
grön chilifrukt
grön paprika
avokados
salt
0.5 dl vatten

Servera med

små tortillas
grönsallad
crème fraîche
färdigköpt röd salsa
inlagda jalapenos
färsk koriander
färskriven mozzarella

Gör så här

1

Hetta upp oljan och fräs köttet i det. Tillsätt löke och övriga ingredienser. Låt sjuda i ca 15 minunter under lock. Rör i grytan ett par gånger under tiden.

2

Skär vårlöken i tunna skivor, Dela chilifrukten och ta bort hinnor och kärnor, skär i småbitar. Blanda lök, paprika, chili, salt och vatten i en mixer och mixa till en jämn puré. Lägg slutligen i avokado och mixa kort tills allt blandats.

3

Hetta upp tortillabröden ett och ett, kort i en fettfri panna. Fyll med ingredienserna.

Scroll to Top