RECEPT FRÅN HJ

Tacomacka med kyckling

Enkel att tillaga, med färdiggrillad kyckling. Servera med guacamole och tomatsalsa och kvällsmaten eller mellanmålet är klart på nolltid!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva formfranska
  • 1 st färdiggrillad kyckling
  • 1 st rödlök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st påse tacokrydda
  • 340 g avrunnen majs
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 2 msk hackad persilja
  • Topping

  • 2 st tomater
  • Garnera med

  • persilja
  • Guacamole

  • 2 st avokador
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Salsa

  • 4 st urkärnade tomater
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 150 g frusen tärnad tinad mango
  • 3 msk hackad persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda samman kyckling, lök, krossade tomater, tacokrydda, hackad persilja i en bunke.

2

Tillsätt avrunnen majs och halva mängden riven ost. Placera formfranskan på en bakplåtspappersklädd långpanna, fördela tacokycklingröran på bröden.

3

Skiva tomaterna, placera ovanpå. Strö över resterande mängd riven ost. Gratinera strax under ugnens mitt, ca 5-7 minuter eller tills mackorna fått fin färg. Garnera med persilja.

4

Servera med guacamole och tomatsalsa. Rörorna gör du innan du gräddar mackorna.

5

Guacamole:

Dela, kärna ur och skeda ur fruktköttet ur avokadorna. Skala och finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Mixa avokadon slät tillsammans med citronsaft, olja, vitlök och chili med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar. 

6

Salsa:

Hacka tomaterna i tärningar. Skala och finhacka löken. Tvätta gurkan och dela i tärningar. Finhacka persiljan.  Blanda samman samtliga ingredienser.


Recept