Tacolasagne med kyckling och paprika

Två klassiska middagar möts i denna välfyllda gratängform. Kyckling, broccoli och paprika skapar en matig lasagne med extra grönsaker.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 250 g broccoli
  • 1 röd paprika
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk krossade tomater 400g
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g färskost
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 9 lasagneplattor
  • 1 dl riven ost

Servera med:

sallad

Ugn: 200 º

Gör så här

1

Strimla kycklingen. Skala och hacka löken och dela broccolin i mindre buketter. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

2

Fräs kycklingen i smör i stekpanna. Tillsätt lök, broccoli och paprika och fräs någon minut till.

3

Strö över tacokrydda och späd med krossade tomater, crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp röran och krydda med salt och peppar.

4

Varva kycklingröra och lasagneplattor i en smord form, börja och sluta med kycklingröra. Strö över ost och gratinera i 30 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top