Du behöver
- 1 st fläskfilé ca 500 g
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st tomater
- smör
- 1 st påse taco kryddmix 40 g
- 2 krm tabasco
- 1.5 dl majs fryst
- mango ca 1 dl fintärnad
- 1 dl hackad koriander eller persilja
- flingsalt
- 250 g kesella
- 1 st burk tacosås 230 g
- 2 dl riven ost t ex cheddar
Servera med:
resten av tacosåsen
nachos
grönsallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Putsa och tärna köttet. Skala och hacka lök och vitlök. Fintärna tomaterna. Stek kött, lök och vitlök i en gryta med smör, ca 5 minuter. Blanda i kryddmix och tabasco och fräs ett par minuter.
2
Ta grytan från värmen och blanda i tomater, majs, mango och koriander. Smaka av med salt.
3
Fördela röran i ugnsfasta portionsformar. Klicka på kesella och halva burken tacosås. Servera resten av tacosåsen till. Strö över ost. Gratinera högt upp i ugnen ca, 15 minuter.