Tacogratäng med fläskfilé

Fredagsmysets paradrätt får ett extra lyft med fläskfilé, men också genom att var och en får sin egen gratäng.

Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 500 g
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater
  • smör
  • 1 st påse taco kryddmix 40 g
  • 2 krm tabasco
  • 1.5 dl majs fryst
  • mango ca 1 dl fintärnad
  • 1 dl hackad koriander eller persilja
  • flingsalt
  • 250 g kesella
  • 1 st burk tacosås 230 g
  • 2 dl riven ost t ex cheddar

Servera med:

resten av tacosåsen
nachos
grönsallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa och tärna köttet. Skala och hacka lök och vitlök. Fintärna tomaterna. Stek kött, lök och vitlök i en gryta med smör, ca 5 minuter. Blanda i kryddmix och tabasco och fräs ett par minuter.

2
Ta grytan från värmen och blanda i tomater, majs, mango och koriander. Smaka av med salt.

3
Fördela röran i ugnsfasta portionsformar. Klicka på kesella och halva burken tacosås. Servera resten av tacosåsen till. Strö över ost. Gratinera högt upp i ugnen ca, 15 minuter.

Scroll to Top