Du behöver
- 2,5 dl bulgur
- 5 dl grönsaksbuljong
- 3 st schalottenlökar hackade
- 1 dl pistaschnötter grovhackade
- 2 dl bladpersilja hackad
- 1 dl mynta hackad
- 3 msk citronsaft pressad
- 3 msk olivolja
- flingsalt
- peppar nymald
- 300 g merquez
- 2-3 st nektariner
- 150 g fetaost
- 1 st citron klyftad
- grönsallad och dressing
Gör så här
1
Koka bulgurgrynen i buljongen. Låt kallna.
2
Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna i kylen.
3
Skiva och stek korven i olivolja. Fintärna nektarinerna. Bryt osten i bitar.
4
Vänd ner korv och nektariner i salladen vid servering. Lägg upp på ett fat som bottnats med grönsallad och smula över fetaost. Garnera med citronklyftor och örter.