RECEPT FRÅN
Syrensaft
Syrensaften är inte bara god utan också ljuvligt vacker i färgen. Saften har kort hållbarhet i kylen, så frys gärna in den i burkar och ta fram efter hand.
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Okänd
2 liter
Du behöver
- 25 st syrenblomklasar
- 1.5 l vatten
- 2 kg strösocker
- 60 g citronsyra
- 2 st citroner
Gör så här
1
Plocka av syrenblommorna från stänglarna och skölj i ett durkslag. Koka upp vatten och socker tills sockret lösts upp.
2
Lös upp citronsyra i lite av sockerlagen i en skål och häll tillbaka i grytan. Skrubba citronerna och riv skalet och pressa ur saften. Rör ner skal och saft i grytan tillsammans med blommorna.
3
Lägg på lock och låt stå svalt i 5 dygn. Sila saften genom silduk och häll upp på rena flaskor.