Syndiga schwartzwaldmuffins med körsbär

Jag älskar att göra de här vackra kakorna, inte minst för att jag tycker att de smakar så fantastiskt gott. Var noga med att välja en körsbärssylt av bra kvalitet med mycket bär.

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl extra fint vetemjöl
  • 1 dl finmald sötmandel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 250 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.5 dl ljust muskovadosocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ägg
  • 2.5 dl filmjölk

Smörkräm

5 dl siktat florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g mörk choklad
350 g smör
2 msk körsbärslikör
.5 dl körsbärsylt
3 dl vispgrädde
25 g rostade mandelspån
fina körsbär

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen till muffinsen över vattenbad. Låt svalna.

2

Blanda samman mjöl, mandel och bikarbonat i en skål. Vispa smöret smidigt med elvisp. Blanda de båda sockersorterna och vaniljsocker. Rör ner sockret i smöret. Vispa i ca 3 minuter. Tillsätt äggen ett åt gången. Häll sedan i den smälta chokladen. Blanda väl. Rör sedan ner filmjölken.

3

Till sist blandas de torra ingredienserna ner i smeten. Skeda ner smeten i formar men fyll dem bara till ¾, detta är viktigt. Grädda i max 20 minuter. Låt muffinsen svalna helt. Skär sedan ut en kon ur kakan där sylten ska ner.

4

Smält chokladen till krämen över vattenbad och låt svalna till rumstemperatur. Vispa smöret på medelhastighet med elvisp till det är ljust och krämigt. Tillsätt den smälta, men inte varma chokladen och fortsätt att vispa i ett par minuter. Sänk hastigheten och tillsätt florsocker och vaniljsocker, lite åt gången tills du får en bredbar kräm. Fyll krämen i en spritspåse med stort valfritt tyll. Fyll hålet i kakan med 1–2 tsk sylt.

5

Spritsa en krumelur av chokladkräm över hålet. Vispa grädden och fyll en annan spritspåse med grädden. Spritsa ut en liten dutt överst på muffinsen. Avsluta med ett körsbär och strö över lite rostade mandel.

Scroll to Top