RECEPT FRÅN HJ

Svartvinbärspaj med kesella

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 bitar

Du behöver

    Botten:

  • 80 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:

  • 250 g kesella
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 2.5 dl svarta vinbär
  • Garnering: vinbärblad, siktat florsocker

    Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör samman smör och socker krämigt och fluffigt. Tillsätt ägget. Blanda samman mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten.

2

Smörj och bröa en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten.

3

Tryck ut degen jämnt i formen, försök att även få upp deg på formens kanter.

4

Blanda samman kesella, socker, vaniljsocker och ägg. Häll fyllningen i formen. Strö över bären och grädda pajen strax under ugnens mitt i 50–60 minuter, känn med sticka. Tag ut och låt svalna.

5

Garnera med lite vinbär och sikta över florsocker. Det är fint att garnera med vinbärsblad och lite kryddgrönt.


Recept