Svarta bönbullar med mandel och koriander

Du behöver Tomatsås vitlöksklyftor 0.5 dl olivolja 2 st torkade piri piri 1 st strimlad gul lök 1 msk strösocker 0.5 tsk salt 0.5 tsk...

Du behöver

Tomatsås

vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
2 st torkade piri piri
1 st strimlad gul lök
1 msk strösocker
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Bönbullar

2 burk sköljda svarta bönor
1 st finhackad röd paprika
finhackad gul lök
pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad färsk koriander
1 tsk kajennpeppar
1 tsk salt
ägg
3 dl mandelmjöl
olja

Till servering

1 pkt påse salladsmix
1 pkt krossade tomater

Gör så här

1

Stek vitlök och chili i olivolja ca 5 minuter tills oljan tagit smak och färg. Plocka upp chilifrukterna och den ena vitlöksklyftan. Stek gul lök i samma olja ca 5 minuter, tills den mjuknat. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Koka på svag värme under lock ca 15 minuter. Mixa eventuellt såsen med en stavmixer.

2

Mosa bönorna med en ballongvisp i en bunke. Tillsätt paprika, lök, vitlök, koriander, kajennpeppar och salt. Rör ihop ägg och mandelmjöl i en annan skål och vänd ner det i bönblandningen. Blanda ordentligt och forma ca 20 stora bullar.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och stek bullarna på medelvärme 7–8 minuter. Var försiktig med värmen, de bränns lätt. Höj eventuellt värmen mot slutet för att ge bullarna extra färg. Servera bönbullarna med tomatsås och sallad.

Scroll to Top