Svampsoppa med vitlöksbröd

Du behöver 100 g champinjoner 1 st schalottenlök 1 msk matfett 1 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 dl matlagningsgrädde 1 st kycklingfond kapsel 1...

Du behöver

  • 100 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 st kycklingfond kapsel
  • 1 msk blåmögelost t ex St Agur
  • salt och peppar

Vitlöksbröd:

1 st minibaguette
1 msk matfett flytande
1 st vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Fräs skivade champinjoner och finhackad lök i en gryta med matfett på svag värme, tills vätskan är klar. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk, grädde och kycklingfond. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i ca 10 minu-ter. Rör om då och då. Smaksätt med blåmögelost, salt och peppar.

2
Vitlöksbröd: Dela baguetten på längden. Blanda matfett, riven vitlök och hackad persilja i en kopp. Pensla bröden med blandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen, ca 5 minuter tills bröden får fin färg. Servera till soppan.

Scroll to Top