Du behöver
- 300 g trattkantareller
- gul lök
- morötter
- 2 msk smör
- 6 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- grönsaksbuljongtärningar
- salt och peppar
- persilja
Svampbruchetta
200 g ostronskivling
2 msk rapsolja
75 g surkål
1 dl hackad persilja
1 msk pressad citronsaft
4 skiva surdegsbröd
2 msk olivolja
Gör så här
Ansa svampen och hacka den grovt. Skala och tärna lök och morot. Fräs svamp, lök och morot i smör.
Späd med vatten, vin, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka i 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med persilja.
Hacka ostronskivlingen grovt och stek den i olja tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda den med surkål, persilja och citronsaft. Stek brödskivorna i olja tills de fått fin färg. Lägg upp svampfräset på brödskivorna och servera till soppan.