Svampsoppa med svampbruchetta

Du behöver 300 g trattkantareller gul lök morötter 2 msk smör 6 dl vatten 1 dl vitt vin 3 dl vispgrädde grönsaksbuljongtärningar salt och peppar...

Du behöver

  • 300 g trattkantareller
  • gul lök
  • morötter
  • 2 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • grönsaksbuljongtärningar
  • salt och peppar
  • persilja

Svampbruchetta

200 g ostronskivling
2 msk rapsolja
75 g surkål
1 dl hackad persilja
1 msk pressad citronsaft
4 skiva surdegsbröd
2 msk olivolja

Gör så här

1

Ansa svampen och hacka den grovt. Skala och tärna lök och morot. Fräs svamp, lök och morot i smör.

2

Späd med vatten, vin, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka i 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

3

Toppa soppan med persilja.

4

Hacka ostronskivlingen grovt och stek den i olja tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda den med surkål, persilja och citronsaft. Stek brödskivorna i olja tills de fått fin färg. Lägg upp svampfräset på brödskivorna och servera till soppan.

Scroll to Top