Svamprisotto

Du behöver 2 st schalottenlökar 1.5 dl arborioris 4 msk smör 2+2 msk 200 g champinjoner frysta, skivade 1 dl vitt vin torrt 4.5 dl...

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 1.5 dl arborioris
  • 4 msk smör 2+2 msk
  • 200 g champinjoner frysta, skivade
  • 1 dl vitt vin torrt
  • 4.5 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 dl parmesanost färskriven
  • 2 msk smör

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris sakta i en tjockbottnad gryta med 2 msk smör, tills löken är genomskinlig. Tillsätt tinad svamp och späd med vin och buljong i omgångar.

2
Låt riset sjuda under ständig omrörning i ca 20 minuter. Riset ska kännas lätt al dente. Rör ner parmesanost och 2 msk smör strax före servering.

Scroll to Top