4 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
1 st gul lök
150 g skogschampinjoner
140 g tärnat bacon
1 msk finhackad timjan
olivolja till stekning
salt och svartpeppar
150 g cocktailtomater
1 tsk råsocker
200 g chèvre
Äggstanning
3 st ägg
3 dl vispgrädde
3 dl riven lagrad ost
Topping
2 msk flytande honung
2 msk rostade pinjenötter
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda mjöl och smör. Tillsätt vatten och forma till en degboll. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck eller kavla ut degen i en avlång form, ca 28 cm lång.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter strax under ugnens mitt. Låt svalna.
Fyllning: Skala och skiva löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök, svamp, bacon och timjan i olja. Salta och peppra. Vänd om.
Dela tomaterna och fräs dem mjuka i olja i ca 3 minuter. Strö över socker och vänd om.Vänd ner tomaterna i svampblandningen och fördela den i pajskalet.
Stanning: Vispa samman stanningen och häll över fyllningen. Peta med en gaffel så att den rinner ner överallt.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 20 minuter. Ta ut och lägg på chèvreskivor. Grädda vidare i ca 20 minuter.
Topping: Ringla över honung och strö över pinjenötter. Garnera ev med timjan.