Svampfylld ravioli med brynt smör

Du behöver Pastadeg: 2.5 dl durumvetemjöl 2.5 dl vetemjöl 1 krm salt 3 st ägg 2 msk olivolja 0.5 msk vatten eventuellt Fyllning: 1 st...

Du behöver

Pastadeg:

2.5 dl durumvetemjöl
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
3 st ägg
2 msk olivolja
0.5 msk vatten eventuellt

Fyllning:

1 st schalottenlök
300 g karljohanssvamp eller champinjoner, förvälld
2 msk smör
100 g färskost
salt peppar

Servera med:

smör brynt
karljohanssvamp stekt
parmesanost färskriven
svartpeppar nymald
färsk basilika

Gör så här

1
Pastadeg: Blanda båda mjölsorterna och salt och fös ihop till en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten och knäck ner ett ägg i taget. Tillsätt olja och arbeta ihop till en smidig och mjuk deg. Ev behövs lite vatten. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.

2
Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör, tills svampen får färg. Låt svalna. Lägg över blandningen i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt färskosten och mixa till en kräm. Salta och peppra. Fyll en spritspåse med blandningen.

3
Ta en bit av pastadegen och kavla ut till en tunn avlång, ca 10 cm bred platta. Eller kavla ut degen i en pastamaskin.

4
Spritsa klickar av fyllningen med ca 5 cm mellanrum på halva degplattan. Pensla med vatten mellan klickarna och vik över andra halvan av degen. Tryck till mellan klickarna. Sporra ut fyrkantiga kuddar. Tryck till med en gaffel runt kanterna. Fortsätt med resten av degen tills du har 20 pastakuddar. Resten av degen kan du frysa in.

5
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta och koka raviolin, ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och lägg i varma djupa tallrikar. Ringla över brynt smör och strö över riven parmesanost, lite svartpeppar och basilikablad.


Kommentar:
Brynt smör:
Smält 200 g smör på medelvärme i en tjockbottnad kastrull och låt vattnet fräsa bort. När vattnet är förångat börjar smöret brynas och bubblorna blir mindre. Det är klart när det fått en svagt ljusbrun färg och en nötaktig doft. Skumma smöret med en sked. Häll upp smöret, utan bottensatsen, i en såssnipa.

Scroll to Top