Du behöver
- 400 g blandad svamp t ex champinjoner, kantareller, portabello, ostronskivling
- smör till stekning
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl vitt vin eller vatten
- 2 msk färsk timjan hackad
- 2 dl crème fraîche 34%
- 1 msk kinesisk soja
- salt och svartpeppar
Servera med:
kardemummaris se recept i kommentarsfältet, kokt potatis eller bulgur
Kardemummaris:
4 portioner: Häll 3 dl basmatiris, 6 dl vatten och 1 tsk mald kardemumma i en gryta, och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner 1 dl finhackad persilja.
Tips! Det är gott att variera stroganoffen genom att tillsätta 140 g bacon skuret i små bitar. Stek baconet med svampen och följ i övrigt originalreceptet.