Svamp stroganoff med kardemummaris

En perfekt vardagsmiddag som passar alla i familjen! Rätten får en extra kick av riset som är smaksatt med kardemumma.

Du behöver

  • 400 g blandad svamp t ex champinjoner, kantareller, portabello, ostronskivling
  • smör till stekning
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin eller vatten
  • 2 msk färsk timjan hackad
  • 2 dl crème fraîche 34%
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Servera med:

kardemummaris se recept i kommentarsfältet, kokt potatis eller bulgur

Gör så här


Kommentar:
Kardemummaris:
4 portioner: Häll 3 dl basmatiris, 6 dl vatten och 1 tsk mald kardemumma i en gryta, och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner 1 dl finhackad persilja.

Tips! Det är gott att variera stroganoffen genom att tillsätta 140 g bacon skuret i små bitar. Stek baconet med svampen och följ i övrigt originalreceptet.

Scroll to Top