Du behöver
- 400 g broccoli
- 300 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 4 st ägg
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 dl riven ost
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
1 msk kallt vatten
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela broccolin i buketter och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt broccolin rinna av.
2
Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har “kokat” in. Tillsätt en liten klick matfett och fräs i ytterligare några minuter.
3
Fördela broccolin i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg svampröran över.
4
Vispa samman äggen med grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajformen.
5
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
6
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop allt till en smulig deg.
7
Ta ut pajen och strö över smuldegen. Grädda i ytterligare ca 20 minuter eller tills smuldegen har fått lite färg.