Du behöver
Pizzadeg:
jäst ca 12 g
2.25 dl vatten 30
1 st burk vetesurdeg 150 g
vetemjöl ca 8 dl special
2 msk olivolja
2 tsk havssalt
Fyllning:
chilisås eller pizzasås
200 g riven ost
50 g champinjoner
1 st burk kronärtskockshjärtan
400 g falukorv
Garnera med:
1 st avokado
1 dl svarta oliver
250 g cocktailtomater
65 g ruccola
Servera med:
pizzasallad se recept
Pizzasallad (6 portioner): Koka upp ½ dl neutral olja, ½ dl vitvinsvinäger, ½ dl vatten, ½ tsk salt och 3 krm grovmalen svartpeppar. Blanda i 1 ½ liter strimlad vitkål. Låt svalna. Tillsätt ½ finhackad gul lök och 1 strimlad röd paprika, och blanda om. Låt salladen stå övertäckt ett par timmar i kylen innan servering.