RECEPT FRÅN HJ

Surdegsmacka med rostade ­grönsaker och ­ärtguacamole

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 stycken

Du behöver

  • 6 skiva surdegsbröd Stora
  • olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad basilika
  • Rostade grönsaker

  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 2 st rödlök
  • 1 st zucchini
  • 2 st morötter
  • 2 msk finhackad persilja
  • flingsalt
  • 3 msk olivolja
  • Ärtguacamole

  • 2 st avokados
  • 5 dl gröna ärtor Tinade
  • 1 msk gräddfil
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk citronsaft
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Ringla olja på brödskivorna. Grilla strax under ugnens mitt tills de fått färg.

2

Gnid in brödet med vitlöken.

3

Rostade grönsaker: Kärna ur och strimla paprikorna på längden. Skala och klyfta löken. Skär zucchini och morötter i stavar, ca 10 cm långa.

4

Lägg grönsakerna i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över persilja och flingsalt. Häll på olja och rör om.

5

Rosta strax under ugnens mitt i 30 minuter. Låt svalna.

6

Ärtguacamole: Dela avokadorna i halvor och gröp ur fruktköttet. Mixa det grovt med ärtor, gräddfil och olja. Riv ner vitlöken grovt. Smaka av med citronsaft och salt.

7

Fördela ¾ av ärtguacamolen på brödskivorna. Lägg på de avsvalnade grönsakerna. Klicka på mer guacamole och servera resten som tillbehör.

8

Blanda olja och basilika och droppa över.


Kommentar:
Vår rostade surdegsmacka bär på rostade grönsaker. Ärtguacamolen ger det där lilla extra!

Recept