Surdegsmacka med rostade ­grönsaker och ­ärtguacamole

Du behöver 6 skiva surdegsbröd Stora olivolja 2 st vitlöksklyftor 2 msk hackad basilika Rostade grönsaker 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2...

Du behöver

  • 6 skiva surdegsbröd Stora
  • olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad basilika

Rostade grönsaker

1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st rödlök
1 st zucchini
2 st morötter
2 msk finhackad persilja
flingsalt
3 msk olivolja

Ärtguacamole

2 st avokados
5 dl gröna ärtor Tinade
1 msk gräddfil
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft

Ugn: 225°

Gör så här

1

Ringla olja på brödskivorna. Grilla strax under ugnens mitt tills de fått färg.

2

Gnid in brödet med vitlöken.

3

Rostade grönsaker: Kärna ur och strimla paprikorna på längden. Skala och klyfta löken. Skär zucchini och morötter i stavar, ca 10 cm långa.

4

Lägg grönsakerna i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över persilja och flingsalt. Häll på olja och rör om.

5

Rosta strax under ugnens mitt i 30 minuter. Låt svalna.

6

Ärtguacamole: Dela avokadorna i halvor och gröp ur fruktköttet. Mixa det grovt med ärtor, gräddfil och olja. Riv ner vitlöken grovt. Smaka av med citronsaft och salt.

7

Fördela ¾ av ärtguacamolen på brödskivorna. Lägg på de avsvalnade grönsakerna. Klicka på mer guacamole och servera resten som tillbehör.

8

Blanda olja och basilika och droppa över.


Kommentar:
Vår rostade surdegsmacka bär på rostade grönsaker. Ärtguacamolen
ger det där lilla extra!

Scroll to Top