Du behöver
- 6 skiva surdegsbröd Stora
- olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk hackad basilika
Rostade grönsaker
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st rödlök
1 st zucchini
2 st morötter
2 msk finhackad persilja
flingsalt
3 msk olivolja
Ärtguacamole
2 st avokados
5 dl gröna ärtor Tinade
1 msk gräddfil
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
Ugn: 225°
Gör så här
Ringla olja på brödskivorna. Grilla strax under ugnens mitt tills de fått färg.
Gnid in brödet med vitlöken.
Rostade grönsaker: Kärna ur och strimla paprikorna på längden. Skala och klyfta löken. Skär zucchini och morötter i stavar, ca 10 cm långa.
Lägg grönsakerna i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över persilja och flingsalt. Häll på olja och rör om.
Rosta strax under ugnens mitt i 30 minuter. Låt svalna.
Ärtguacamole: Dela avokadorna i halvor och gröp ur fruktköttet. Mixa det grovt med ärtor, gräddfil och olja. Riv ner vitlöken grovt. Smaka av med citronsaft och salt.
Fördela ¾ av ärtguacamolen på brödskivorna. Lägg på de avsvalnade grönsakerna. Klicka på mer guacamole och servera resten som tillbehör.
Blanda olja och basilika och droppa över.
Vår rostade surdegsmacka bär på rostade grönsaker. Ärtguacamolen
ger det där lilla extra!