Surdegsfrallor

Du behöver 5 dl kallt vatten 12.5 dl vetemjöl special 2 dl vetesurdeg 25 g jäst 2 tsk salt Ugn: 250°/225° Gör så här 1...

Du behöver

  • 5 dl kallt vatten
  • 12.5 dl vetemjöl special
  • 2 dl vetesurdeg
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt

Ugn: 250°/225°

Gör så här

1
Häll vattnet i assistentens degskål. Sikta ner vetemjölet och tillsätt sur-degen. Arbeta degen väl i 10 minuter.

2
Smula i jästen och arbeta degen i 2 minuter. Tillsätt saltet och arbeta i 2 minuter till.

3
Häll degen i oljad plastlåda och sätt på locket. Låt jäsa i 3 timmar i rumstemperatur. Häll upp degen på ett väl mjölat bakbord och forma försiktigt till en avlång platta med mjölade händer.

4
Mjöla ovanpå degen och skär degen i 16 bitar. Lyft över frallorna med mjölade händer till plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.

5
Sätt in en långpanna i botten på ugnen. Häll i 1/2 liter vatten i långpannan. Var försiktig för det bildas ånga. Grädda bullarna i 10 minuter. Sänk värmen till 225° och grädda i 10 minuter till.

Scroll to Top