Strassburgare

Du behöver 100 g smör 0.5 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1.5 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl Garnera med: 100 g mörk choklad Ugn: 175°...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl

Garnera med:

100 g mörk choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Blanda i vetemjöl och potatismjöl lite i taget tills det blir en deg.

2
Spritsa ut degen till längder med en kaksprits. Dela längderna i bitar och forma bitarna till s. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 10 minuter. Låt kallna.

3
Garnering: Smält chokladen över vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Låt stelna.

Scroll to Top