Stekta rotfrukter med russin

Du behöver 6 st morötter 2 st palsternackor 1 st purjolök 250 g brysselkål 3 msk smör eller margarin salt och peppar 1 msk flytande...

Du behöver

  • 6 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 st purjolök
  • 250 g brysselkål
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl russin gula
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1
Skala morötter och palsternacka och skär i stavar. Skölj och skiva pur-jolöken. Ansa brysselkålen och dela dem på mitten.

2
Stek morötter, palsternacka, purjolök, brysselkål på medelvärme i en stekpanna med smör, tills rotfrukterna börjar mjukna. Salta och peppra. Rör i honung, vinäger och russin. Lägg upp och strö över persilja.

Scroll to Top