Stekt torsk med ratatouille

Du behöver portionsbitar torskfilé 1 dl vetemjöl salt och peppar 20 g smör 2 msk olivolja Ratatouille lökar röd paprika gul paprika liten aubergine liten...

Du behöver

  • portionsbitar torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • 20 g smör
  • 2 msk olivolja

Ratatouille

lökar
röd paprika
gul paprika
liten aubergine
liten squash
2 msk olivolja
1 burk hela tomater
2 dl färdig buljong
2 msk tomatpuré
salt och peppar

Servera med:

klyftpotatis
pasta

Garnera med:

persilja

Gör så här

1

Vänd fiskbitarna i en blandning av mjöl, salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken cirka 3 minuter på varje sida och ställ undan. Håll varmt.

2

Finhacka löken och strimla paprikorna. Tärna aubergine och squash. Fräs allt mjukt i olja några minuter. Häll i burktomater, buljong och tomatpuré. Salta och peppra.

3

Koka upp och låt puttra på låg värme i cirka 15 minuter. Garnera med färsk persilja och servera till fisken.

Scroll to Top