Du behöver
- 4 st rödingfiléer
- salt och peppar
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk smör
- 4 dl arborioris
- 2 dl vitt vin
- 250 g grön sparris fryst tinad
- 2 dl parmesanost riven
- peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och hacka löken och fräs i en kastrull utan att den får färg.
2
Tillsätt riset och fräs i 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med buljongen lite i taget tills den kokat in.
3
Rör regelbundet och fortsätt späda. Koktiden är ca 20 minuter. Dela sparrisen i bitar och rör ner i risotton tillsammans med ost. Krydda med peppar.
4
Krydda fiskens köttsida med salt och peppar. Stek fisken med skinnsidan ner i smör på svag värme i 4 minuter.
5
Vänd och stek köttsidan i 2 minuter. Servera med risotto, citron och tomater.