Stekt ris med kryddig korv

Stekt ris med grönsaker och kryddig korv går snabbt att laga. Ta gärna en klick bearnaisesås till!

4 portioner

Du behöver

  • 3 dl ris
  • 300 g kryddig korv t ex chorizo
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • smör till stekning
  • 1 burk majs, 165 gram
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Servering

1 dl bearnaisesås

Gör så här

1

Koka riset enligt ­anvisningen på förpackningen. Skiva ­korven. Skölj och skiva purjolöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

2

Stek korven i smör tills den börjar få färg. Lägg i purjolöken och fräs lite till.

3

Lägg i ris, paprika, majs och ärtor och fräs på svag värme. Rör i persilja och krydda med salt och peppar.

4

Servering: Servera med bearnaisesås.

Scroll to Top