Du behöver

  • 200 g morötter
  • 200 g vitkål
  • gul lök
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olja
  • vitlöksklyfta
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 8 dl kokt ris
  • 0.5 dl cashewnötter
  • Servera med

  • stekta ägg
  • färsk koriander
  • srirachasås

Gör så här

1

Skala och tärna morötterna smått. Skär vitkål, lök och broccoli i mindre bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med vitlök. Rör ihop fisksås, soja och socker och häll i.

2

Tillsätt kokt ris och nötter och stek tills riset är varmt, smaka av med salt.

3

Stek äggen i en annan stekpanna så att de fortfarande har en rinnig gula, salta. Servera riset med ägg, koriander och eventuellt srirachasås.


Recept