RECEPT FRÅN HJ

Stekt laxfilé med stuvad spenat

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • Stuvad spenat:

  • 200 g bladspenat lösfryst
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • skalpotatis t ex mandelpotatis
  • tomater ugnsbakade
  • citronklyftor

Gör så här

1
Fräs spenaten i en kastrull med smör tills den är tinad. Tillsätt mjöl och mjölk eller grädde under omrörning och sjud, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2
Torka av laxen och stek den i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Servera med kokt skalpotatis, ugnsbakade tomater och citronklyfta.

Recept