Du behöver
- 2 st fläskkotletter
- salt svartpeppar
- 2 tsk matfett
- 100 g champinjoner skivade
- 3 st salladslökar skivade
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
Servera med:
klyftpotatis
sallat
tomat
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär små snitt i fettkanten på kotletterna. Låt fettet sitta kvar under stekningen, så smakar köttet mer. Skär sedan bort fettet när du äter.
2
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra köttet och stek det i ljusbrunt matfett i stekpannan, ca 3 minuter per sida.
3
Fräs champinjoner, vitlök och salladslök i matfett i en stekpanna och lägg ovanpå kotletterna. Servera med klyftpotatis och sallad med tomat.
För klyftpotatis så här: Skala och skär potatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Pensla klyftorna med matfett och salta potatisen. Stek i ugnen vid 225°, ca 15 minuter.