Stekt kotlett med svampfräs

Du behöver 2 st fläskkotletter salt svartpeppar 2 tsk matfett 100 g champinjoner skivade 3 st salladslökar skivade 1 st vitlöksklyfta finhackad Servera med: klyftpotatis...

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter
  • salt svartpeppar
  • 2 tsk matfett
  • 100 g champinjoner skivade
  • 3 st salladslökar skivade
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad

Servera med:

klyftpotatis
sallat
tomat

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär små snitt i fettkanten på kotletterna. Låt fettet sitta kvar under stekningen, så smakar köttet mer. Skär sedan bort fettet när du äter.

2
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra köttet och stek det i ljusbrunt matfett i stekpannan, ca 3 minuter per sida.

3
Fräs champinjoner, vitlök och salladslök i matfett i en stekpanna och lägg ovanpå kotletterna. Servera med klyftpotatis och sallad med tomat.


Kommentar:
För klyftpotatis så här: Skala och skär potatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Pensla klyftorna med matfett och salta potatisen. Stek i ugnen vid 225°, ca 15 minuter.

Scroll to Top